صفحه اصلی

خدمات

خدمات

  • آزمون ها
  • سفارت ها
  • اپلای
  • انواع گیفت کارت
  • سایر سفارش ها

وبلاگ

پشتیبانی

جستجو

جستجوهای پرتکرار:
تافل آیلتس دولینگو
Back to top

چگونه لیسنینگ آیلتس را تقویت کنیم؟ + مهمترین نکات آزمون Listening

آیا می‌توان در لیسنینگ (Listening) آیلتس نمره ۹ به‌دست آورد؟ پاسخ مثبت است. اگر می‌خواهید نمره بالایی را در این بخش کسب کنید و به این ترتیب، نمره کلی آزمون را بهبود ببخشید در ادامه با ما همراه باشید تا با تکنیک‌ها و نکات آزمون لیسنینگ آیلتس آشنا شویم.

۱۵ نکته برای تقویت IELTS Listening

در این بخش می‌خواهیم بیاموزیم که چه تکنیک‌هایی باعث گرفتن نمره بالا در لیسنینگ آیلتس می‌شود. قبل از هر چیز باید بدانید که بهبود لیسنینگ زبان انگلیسی مانند بهبود هر مهارت دیگری نیاز به صبر و تمرین مداوم دارد. در ادامه با تکنیک های لیسنینگ آیلتس آشنا می‌شویم.

۱- قالب آزمون را به‌طور کامل بشناسید

همان‌طور که احتمالا با مطالعه سوالات آیلتس تا حالا متوجه شده‌اید، قالب تمام تست‌های لیسنینگ آیلتس یکسان هستند. دانستن قالب آزمون باعث می‌شود تا شما دقیقاً بدانید که در روز آزمون چگونه باید به انواع سؤالاتی که به شما داده می‌شود پاسخ دهید. در جدول زیر، قالب کلی این آزمون را بررسی کرده‌ایم. سعی کنید اول این قالب‌ها را یاد بگیرید تا بر طبق آن‌ها لیسنینگ آیلتس را تقویت کنید.

بخشنوع گوش دادنمثال
۱مکالمه روزمره انگلیسی می‌خواهید به سینما بروید؟
۲مونولوگ (یک نفر در مورد یک موضوع خاص صحبت می‌کند)مزایای حمل و نقل عمومی
۳مکالمه ۲ تا ۴ نفر در یک محیط آکادمیکبهترین راه برای ارائه در کلاس
۴مونولوگ در مورد یک موضوع آکادمیکسخنرانی دانشگاه: بازاریابی آنلاین

۲- به همه چیز یکبار گوش کنید!

لیسنینگ آیلتس مانند زندگی واقعی است. شما فقط یک فرصت برای گوش دادن به موضوع آن را دارید. ممکن است دوست داشته باشید که بار دیگر موضوع تکرار شود، اما آیلتس این فرصت را به شما نمی‌دهد. در متن زیر چند نکته برای عملکرد خوب تنها با یکبار گوش دادن را شرح داده‌ایم:

  • همان‌طور که می‌دانید در آزمون تنها یکبار می‌توانید موضوع را بشنوید، بنابراین موقع تمرین هم یکبار فقط به موضوع گوش کنید.
  • سعی کنید نقاط ضعف شنوایی خود را شناسایی کنید و روی بهبود آن قسمت‌ها تمرین کنید.
  • در برگه سوال، زیر کلمات کلیدی خط بکشید و برای گوش دادن به کلمات دقیق و مترادف آن‌ها آماده باشید.
  • انواع مختلف موقعیت‌های گوش دادن مانند سخنرانی، مکالمه، چت، و غیره را تمرین کنید.
جدول نمره دهی لیسنینگ آیلتس - نمره دهی لیسنینگ آیلتس - تقویت لیسنینگ زبان انگلیسی

۳- مترادف ها را یاد بگیرید

مترادف‌ها در امتحان لیسنینگ آیلتس مهم هستند. ممکن است در سوالات از شما مترادف کلمه‌ای که شنیده‌اید را بخواهند. به مثال زیر دقت کنید:

?Duchess, who is the only King’s daughter...” Listening test question: 11. Who is the princess

  1. Duchess 
  2. Duke 
  3. Not given 

در این مثال شما شنیده‌اید که دوشس تنها دختر پادشاه است و در بخش سوالات از شما پرسیده می‌شود که شاهزاده خانم کیست؟ King’s daughter و princess باهم مترادف هستند که شما با دانستن این مترادف می‌توانید به‌راحتی این سوال را جواب دهید.

۴- موضوعات مورد علاقه تان را برای تمرین انتخاب کنید

برای تمرین موضوعاتی که برای شما جالب است را انتخاب کنید. اگر به‌عنوان مثال عاشق تنیس حرفه‌ای هستید، به پادکست‌های مربوط به آن گوش کنید. به‌خوبی شناخته شده است که ما به موضوعاتی گوش می‌دهیم که از شنیدن آن‌ها لذت می‌بریم. اگر می‌خواهید هر روز پادکست گوش کنید و یا تمرین کنید، بهتر است موضوعی که برای شما جالب است را انتخاب کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

۵- به زبان انگلیسی فکر کنید

بسیاری از کارشناسان زبان توافق دارند که فکر کردن به یک زبان خاص به شما کمک می‌کند آن زبان را یاد بگیرید. کسانی که یادگیری زبان انگلیسی را شروع کرده‌اند اغلب سعی می‌کنند در ذهن خود همه چیز را ترجمه کنند. ترجمه ۲ مشکل اساسی دارد. یک این که سرعت شما پایین می‌آید و دو زبان خود را بیش‌تر از زبان انگلیسی به‌خاطر می‌آورید.
در امتحان لیسنینگ شما وقتی برای ترجمه کردن تک به تک کلمات و جملات ندارید. شما باید فقط کلمات کلیدی انگلیسی را به‌خاطر بسپرید. بنابراین، وقتی درحال تمرین کردن زبان انگلیسی هستید، به انگلیسی فکر کنید.

۶- هر روز به زبان انگلیسی گوش دهید

هدف از آزمون لیسنینگ این است که بررسی شود چقدر می‌توانید زبان انگلیسی را درک کنید. بنابراین، بدیهی‌ترین تکنیک تقویت لیسنینگ آیلتس این است که زمان زیادی را صرف گوش کردن به زبان انگلیسی کنید. منابع زیادی وجود دارند که می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند. پلتفرم‌هایی که می‌توانید به این منظور از آن‌ها استفاده کنید شامل اخبار، پادکست‌ها و حتی موسیقی انگلیسی‌زبان می‌شوند. اگر روزانه تنها 10 تا ۱۵ دقیقه را به این کار اختصاص دهید، پس از گذشت مدتی متوجه بهبود مهارت شنیداری خود خواهید شد.

۷- با طیف وسیعی از لهجه ها آشنا شوید

آزمون Listening آیلتس دارای طیف وسیعی از لهجه‌ها است تا ماهیت بین‌المللی زبان انگلیسی را منعکس کند. این لهجه‌ها شامل بریتیش، آمریکایی، استرالیایی و نیوزلندی است. شما باید به تمامی این لهجه‌ها از کشورهای انگلیسی زبان گوش کنید تا راحت بتوانید به سوالات لیسنینگ آیلتس پاسخ دهید.

۸- بین کلمات ضروری و غیر ضروری تفاوت قائل شوید

از دیگر نکاتی که می‌توان برای لیسنینگ آیلتس نام برد، این است که هنگام گوش دادن به آن کلماتی که حیاتی هستند را در حافظه خود نگه دارید و آن‌هایی که سطحی هستند را فراموش کنید. همچنین می‌توانید کلمات ضروری و حیاتی را یادداشت کنید تا بدون اتلاف وقت و سریع به سوالات پاسخ دهید.

۹- نقاط ضعف خود را بشناسید

زیاد گوش کردن به فایل‌های صوتی زبان انگلیسی و زدن تست‌های آزمایشی در زمانی که نقاط ضعف خود را نمی‌شناسید فایده‌ای نخواهد داشت. آیا دانش کم شما در گرامر باعث می‌شود که در گوش کردن به زبان انگلیسی با مشکل مواجه شوید؟ آیا دایره لغات محدودی دارید یا در گفت‌وگوها با مسئله روبرو می‌شوید؟ بهترین روش برای شناسایی نقاط ضعف خود و در نهایت، تقویت لیسنینگ زبان انگلیسی این است که تست‌های تمرینی بزنید و بررسی کنید که کدام‌ یک از اشتباهات را به‌طور مرتب انجام می‌دهید.

۱۰- در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنید

اگرچه در ابتدا شرکت در آزمون آزمایشی آیلتس به‌طور خاص به‌منظور شناسایی نقاط ضعف است، در مراحل بعد مهم است در این آزمون‌ها شرکت کنید تا از میزان پیشرفت خود آگاه شوید. علاوه بر این، می‌توانید متوجه شوید که بر روی چه تکنیک‌هایی لازم است بیشتر تمرین کنید.

۱۱- از پارافریز کردن (Paraphrasing) استفاده کنید

در حین گوش کردن به صحبت‌های انگلیسی سعی کنید مهارت پارافریز کردن را تمرین کنید. پارافریز کردن به‌معنی بیان یک عبارت با کلماتی دیگر است. برای مثال، پارافریز جمله «The inception of the park was in 1979» می‌تواند «The park was not built until 1979» باشد.
پادکست لیسنینگ آیلتس برای تمرین این مهارت بسیار مفید است. علاوه بر این، می‌توانید آن را متوقف کنید و دوباره صحبت‌ها را به نقطه مورد نظر خود بازگردانید. پس از گوش کردن به هر جمله می‌توانید فایل صوتی را متوقف کرده و به پارافرایز کردن آن و پیدا کردن مترادف فکر کنید. برای تقویت این مهارت، این کار را هر روز انجام دهید.

۱۲- تمرکز خود را تقویت کنید

وقتی به گوش دادن به زبان انگلیسی عادت ندارید، به‌راحتی تمرکز خود را از دست می‌دهید. این یک مشکل اساسی در لیسنینگ زبان است و باعث می‌شود که فرصت کسب نمره ۷ به بالا را از دست دهید. برای مثال، می‌تواند موجب درک نادرست اطلاعات شود، زیرا عدم تمرکز، به یاد آوردن پاسخ را دشوار می‌سازد. بنابراین، اگر می‌خواهید تمرکزتان را بهبود ببخشید، تمرین مدیتیشن انجام دهید و با آرامش شروع به گوش کردن به زبان انگلیسی کنید.

۱۳- به دستورالعمل‌ ها توجه کنید

قبل از اینکه شروع به پاسخ‌دهی به سوالات آزمون آیلتس کنید مهم است که به دستورالعمل‌ها توجه کنید. برای مثال، اگر در دستورالعمل ذکر شده است که تنها پاسخ یک‌کلمه‌ای بدهید، فقط یک کلمه در قسمت پاسخ بنویسید. علاوه‌بر این، حتما به درست نوشتن پاسخ توجه کنید و مطمئن شوید که غلط املایی یا گرامری ندارید.

۱۴- پیش‌بینی را تمرین کنید

توانایی در پیش‌بینی آنچه ممکن است بشنوید به‌شدت در تقویت درک شما و تشخیص اطلاعات لازم برای پاسخ دادن به سوال موثر است. این مهارتی است که تمرین آن بسیار آسان است. ابتدا یک فایل شنیداری را انتخاب کنید اما قبل از اینکه شروع به شنیدن آن کنید، از روی اسم آن حدس بزنید که قرار است در چه مورد اطلاعات دریافت کنید.
سپس، در هنگام گوش کردن، هر از گاهی صدا را متوقف کنید تا پیش‌بینی کنید که در جملات بعدی ممکن است در چه مورد بشنوید و البته همزمان سعی کنید پاسخ به سوالات را تشخیص دهید. استفاده از منابع آیلتس نیز می‌تواند در یادگیری این مهارت برای شما مفید باشد.

۱۵- برای درک گفتار پیوسته (Connected Speech) تلاش کنید

این مسئله‌ای است که بیشتر داوطلبان با آن درگیر هستند. گفتار پیوسته زمانی رخ می‌دهد که صداها و کلمات به همدیگر می‌پیوندند و تشخیص کلمات را برای افراد غیرانگلیسی‌زبان را دشوار می‌سازند. برای مثال، وقتی فردی انگلیسی‌زبان می‌خواهد بگوید: «?What are you going to do» می‌گوید: «?Whadya gonna do» غلبه بر چالش تشخیص گفتار پیوسته آسان نیست و برای درک این گفتار لازم است تا جایی که می‌توانید به زبان انگلیسی گوش دهید. در این شرایط، گوش کردن به پادکست‌ها می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

پادکست برای تقویت لیسنینگ آیلتس

اگر به دنبال پادکست‌های مفید برای تقویت لیسنینگ آیلتس هستید، موارد زیر می‌توانند برای شما کمک‌کننده باشند:

پادکست‌های عمومی

  • 6Minute English: این پادکست بی بی سی موضوعات مختلف روزمره را در ۶ دقیقه به صورت جذاب و آموزنده ارائه می‌دهد. سطح این پادکست متوسط ​​تا پیشرفته است.
  • The English We Speak: این پادکست بی بی سی به بررسی اصطلاحات و عبارات رایج انگلیسی می‌پردازد. سطح این پادکست متوسط ​​تا پیشرفته است.
  • Learn English with Emma: این پادکست توسط Emma Walton، معلم زبان انگلیسی، ارائه می‌شود و موضوعات مختلف را با لحنی دوستانه و صمیمی پوشش می‌دهد. سطح این پادکست متوسط ​​است.
  • British Council Learn English: شورای بریتانیا مجموعه‌ای از پادکست‌های باکیفیت را برای سطوح مختلف ارائه می‌دهد. می‌توانید موضوعات مورد علاقه خود را انتخاب کنید و به تمرین لیسنینگ آیلتس بپردازید.

پادکست‌های آکادمیک

  • TED Talks: تد تاکس فایل‌های صوتی تقویت لیسنینگ آیلتس را ارائه می‌دهد که در مورد موضوعات مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی است. سطح این پادکست پیشرفته است.
  • The Economist: این پادکست به بررسی رویدادهای جاری و مسائل اقتصادی از دیدگاه مجله اکونومیست می‌پردازد. سطح این پادکست پیشرفته است.
  • Radiolab: این پادکست به بررسی موضوعات علمی و فلسفی به روشی خلاقانه و جذاب می‌پردازد. سطح این پادکست پیشرفته است.

پادکست هایی با لهجه های مختلف

  • American English in Context: این پادکست به بررسی گویش آمریکایی و اصطلاحات رایج در ایالات متحده می‌پردازد.
  • Australian English Vocabulary: این پادکست به بررسی واژگان و اصطلاحات رایج در استرالیا می‌پردازد.
  • Learn English with RP: این پادکست به بررسی گویش بریتانیایی Received Pronunciation (RP) می‌پردازد.

بهترین کتاب برای تقویت لیسنینگ آیلتس

اگرچه گوش کردن به پادکست‌ها، اخبار و سایر منابع شنیداری به زبان انگلیسی می‌توانند در تقویت لیسنینگ آیلتس به‌شدت موثر باشند، اما برخی منابع نیز وجود دارند که می‌توانند در این زمینه بسیار مفید باشند. در ادامه با بهترین منابع لیسنینگ آیلتس آشنا می‌شویم.

  • کتاب Get ready for IELTS listening
  • کتاب Tacticts for Listening
  • کتاب Collins listening for IELTS
  • کتاب Listen Here
  • کتاب IELTS Listening Actual Tests
  • کتاب Listening for IELTS

اطلاعات ضروری امتحان لیسنینگ آیلتس

برای کسب امتیاز بالای ۷ در لیسنینگ آیلتس، باید بدانید که از شما چه انتظاری می‌رود. اطلاعات زیر به شما کمک می کند تا متوجه شوید دقیقاً چه چیزی از شما خواسته می‌شود:

  • آزمون لیسنینگ آیلتس ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.
  • در کل ۴۰ سوال وجود دارد و هر سوال دارای 1 نمره است.
  • آزمون به ۴ قسمت تقسیم می‌شود. با ادامه آزمون، سوالات به تدریج سخت‌تر می‌شوند.
  • زمان‌بندی کلیدی است. برای هر قسمت، قبل از شروع ضبط وقت خواهید داشت که به سؤالات نگاه کنید و در پایان زمان خواهید داشت تا پاسخ‌های خود را بررسی کنید.
  • ۱۰ دقیقه به شما فرصت داده می‌شود تا پاسخ های خود را به پاسخنامه منتقل کنید.
  • آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک هر دو دارای لیسنینگ یکسان هستند.
  • به تمام سوالات لیسنینگ آیلتس جواب دهید، زیرا نمره منفی در این آزمون وجود ندارد.
  • قبل از شنیدن صدایی که پخش می‌شود، می‌توانید سوالات را بخوانید تا آشنایی کلی با آن داشته باشید.

ساختار لیسنینگ آیلتس چگونه است؟

لیسنینگ آیلتس دارای ۴ بخش است و به شما ۳۰ دقیقه زمان داده می‌شود که به ۴۰ سوال پاسخ دهید. هر سوال یک نمره دارد و سوالات به ترتیب آنچه می‌شنوید طرح شده‌اند. با مراجعه به سایت آیلتس می‌توانید نمونه سوالات لیسنینگ را ببینید و به آن‌ها پاسخ دهید. در ادامه با ۴ بخش لیسنینگ آیلتس آشنا می‌شویم.

  • بخش ۱: بخش اول حاوی یک گفتگو میان ۲ نفر است. گفتگو در مورد یک موقعیت اجتماعی است که در آن افراد ممکن است در مورد مسابقه روز قبل بحث کنند یا برای آخر هفته برنامه‌ریزی کنند.
  • بخش ۲: برای این بخش یک مونولوگ در مورد یک موقعیت اجتماعی در نظر گرفته شده است. ممکن است صدای فردی را بشنوید که در مورد یک موضوع عمومی صحبت می‌کند.
  • بخش ۳: در این بخش، گفتگوی دو نفر را که می‌شنوید که در مورد موضوعی آکادمیک و اغلب آموزش با یکدیگر صحبت می‌کنند.
  • بخش ۴: در این بخش، یک سخنرانی آکادمیک را خواهید شنید.

انواع سوالات لیسنینگ آیلتس چیست؟

سوالات لیسنینگ آیلتس دارای ۴ نوع مختلف است و برای اینکه بتوانید عملکرد بهتری در آزمون داشته باشید، مهم است فورا نوع سوالات را تشخیص دهید. در ادامه با انواع سوالات لیسنینگ آیلتس آشنا می‌شویم.

۱. سوالات چند گزینه ای (Multiple Choice)

این نوع سوال، رایج ترین نوع سوال در بخش لیسنینگ آیلتس است. در سوالات چند گزینه‌ای، شما به یک فایل صوتی گوش می‌دهید و بعد به ۳ یا ۴ سوال در مورد آن پاسخ می‌دهید. هر سوال ۴ گزینه دارد که یکی از آن‌ها صحیح است.

۲. مطابقت دادن (Matching)

در سوالات مطابقت دادن، شما به یک فایل صوتی گوش می‌دهید و بعد باید اطلاعاتی را که در فایل صوتی شنیده‌اید با اطلاعاتی که به شما داده شده است را مطابقت دهید. اطلاعاتی که به شما داده می‌شود ممکن است به صورت کلمات، عبارات یا جملات باشد.

۳. یادداشت برداری (Note-taking)

شما در این سوال باید به فایل صوتی گوش دهید و سپس اطلاعات کلیدی را که شنیده‌اید یادداشت کنید. اطلاعاتی که باید یادداشت کنید، ممکن است شامل تاریخ ها، اعداد، نام ها، مکان ها و غیره باشد.

۴. تکمیل جمله (Completion)

در این نوع سوالات، شما به یک فایل صوتی گوش می‌دهید و بعد جملاتی را که ناقص هستند با کلمات مناسب پر می‌کنید. البته کلماتی که باید برای تکمیل جملات استفاده کنید به شما داده می‌شود، اما شما باید آن‌ها را در جای درست قرار دهید.

نکته: سوالات درست و غلط (True/False) و سوالات پاسخ کوتاه (Short Answer) درلیسنینگ آزمون آیلتس سال ۲۰۲۴ به ندرت استفاده شده‌اند.

تمرین لیسنینگ آیلتس - کتاب لیسنینگ آیلتس - جدول نمره دهی لیسنینگ آیلتس - انواع سوالات لیسنینگ آیلتس

نحوه نمره‌ دهی لیسنینگ آیلتس

یکی از مهم‌ترین نکات قبل از شرکت در آزمون IELTS این است که از نمره مورد نیاز خود، برای مثال نمره آیلتس برای مهاجرت به استرالیا آگاه باشید و همچنین بدانید نمره این آزمون چگونه محاسبه می‌شود. محاسبه نمره لیسنینگ آیلتس بر اساس تعداد سوالاتی که به آن‌ها پاسخ صحیح می‌دهید، صورت می‌گیرد. همچنین مهم است بدانید نمره دهی لیسنینگ آیلتس جنرال و آکادمیک تفاوتی با هم ندارند. در جدول زیر با نحوه محاسبه نمره Listening آیلتس آشنا می‌شویم.

نمره لیسنینگتعداد پاسخ‌های صحیح از ۴۰ سوال
۹۳۹- ۴۰
۸.۵۳۷- ۳۸
۸۳۵- ۳۶
۷.۵۳۲- ۳۴
۷۳۰- ۳۱
۶.۵۲۶- ۲۹
۶۲۳- ۲۵
۵.۵۱۸- ۲۲
۵۱۶- ۱۷

اگر می‌خواهید در آزمون آیلتس نمره بالایی کسب کنید، مهم است که برای تقویت مهارت‌های خود برای همه بخش‌های این آزمون وقت صرف کنید. راه‌های زیادی وجود دارند که از طریق آن‌ها می‌توانید مهارت لیسنینگ خود را بهبود ببخشید و خوشبختانه یادگیری تکنیک های تقویت لیسنینگ آیلتس آسان است. آنچه اهمیت زیادی دارد این است که تا حد امکان به زبان انگلیسی گوش دهید. در این صورت می‌توانید سریع‌تر برای آزمون آماده شوید. همچنین، اگر به هر دلیلی بخواهید در کشوری دیگر امتحان آیلتس بدهید، می‌توانید برای ثبت نام آزمون آیلتس خارج از کشور اقدام کنید و به این ترتیب، با سفر به کشوری دیگر در این آزمون شرکت کنید.

اشتراک گذاری

Author

من جزء کسانی هستم که شغلی مرتبط با علاقه‌ام دارم. شغل و علاقه من نویسندگی است. اوقات فراغتم را با خواندن کتاب پر می‌کنم و دنیای تکنولوژی برایم جذاب است.
هدفم در تهران پیمنت، ارائه محتوای ارزشمند است تا به شما برای رسیدن به اهدافتان کمک کنم.

نظرتان را با ما در میان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*