به لطف استاندارد بالای زندگی، فرصتهای شغلی فوقالعاده و آبوهوای جذاب، مهاجرت به استرالیا یکی از محبوبترین گزینهها در میان متخصصان است. اگر قصد مهاجرت کاری به استرالیا و دریافت اقامت دائم و موقت استرالیا را دارید، انواع مختلفی از ویزای کار وجود دارد که به شما اجازه میدهد در این کشور کار و زندگی کنید. در این مقاله بهطور مفصل با انواع ویزای کار استرالیا آشنا میشویم.
۹ ویزای کار استرالیا برای اخذ اقامت دائم این کشور
ویزای کار دائم استرالیا انواع مختلفی دارد که اگر دارای مهارتها و تواناییهایی برای مشارکت موثر در اقتصاد این کشور باشید میتوانید برای اخذ اقامت دائم استرالیا اقدام کنید. با این حال، قبل از هر چیز مهم است بدانید کدامیک از این ویزاها برای شما مناسبتر است. در ادامه با انواع ویزای کار استرالیا برای مهاجرت کاری دائم این کشور آشنا میشویم. همچنین برای دیدن اطلاعات دقیق میتوانید به سایت دولت استرالیا در بخش مهاجرت و شهروندی، لیست ویزاهای کاری برای اقامت دائم مراجعه کنید.
نوع ویزا دائم | ویژگیها | هزینه (AUD) |
---|---|---|
ویزای گلوبال تلنت (Subclass 858) | مخصوص افراد با استعدادهای استثنایی در حوزههای علمی، ورزشی یا هنری، امکان اقامت دائم و کار در استرالیا بدون نیاز به امتیازبندی یا حمایت کارفرما. | ۴,۳۰۵ |
ویزای طرح توصیهنامه کارفرما (Subclass 186) | نیاز به حمایت کارفرمای استرالیایی، امکان اقامت دائم و کار در هر نقطه از استرالیا. | ۴,۲۴۰ |
ویزای دائم مهارت منطقهای (Subclass 191) | پس از اقامت موقت با ویزای ۴۹۱ یا ۴۹۴ به مدت ۳ سال در مناطق کمجمعیت. | ۴,۲۴۰ |
ویزای مهاجرت با حمایت منطقهای (Subclass 187) | نیاز به پیشنهاد شغلی از کارفرمای مستقر در مناطق کمجمعیت، امکان اقامت دائم و کار در این مناطق. | ۴,۲۴۰ |
ویزای مهارتی مستقل (Subclass 189) | بدون نیاز به حمایت ایالتی یا کارفرما، بر اساس سیستم امتیازی، امکان زندگی و کار در هر نقطه از استرالیا. | ۴,۲۴۰ |
ویزای مهارتی انتخابی (Subclass 190) | نیاز به حمایت ایالتی، بر اساس سیستم امتیازی، امکان زندگی و کار در ایالت مشخص با دسترسی به خدمات عمومی و تحصیلی. | ۴,۲۴۰ |
ویزای سرمایهگذاری (Subclass 891) | مخصوص افرادی که حداقل ۴ سال به سرمایهگذاری در استرالیا پرداختهاند، امکان اقامت دائم و بهرهمندی از مزایای اقتصادی. | ۲,۵۷۵ |
ویزای صاحبان کسبوکار (Subclass 890) | مخصوص صاحبان کسبوکارهای موفق که در استرالیا فعالیت کردهاند، امکان اقامت دائم و توسعه کسبوکار. | ۲,۵۷۵ |
ویزای مهارتی منطقهای (Subclass 887) | امکان تبدیل ویزاهای موقت منطقهای به اقامت دائم پس از چند سال کار و زندگی در مناطق کمجمعیت. | ۴۳۵ |
ویزای گلوبال تلنت (Subclass 858)
ویزای گلوبال تلنت (Global Talent Visa) یا استعداد جهانی استرالیا با هدف تسهیل اخذ اقامت دائم استرالیا برای افراد بسیار ماهر در نظر گرفته شده است. برای داشتن شرایط دریافت این ویزا لازم است نشان دهید که در تخصص خود یکی از بهترینها هستید و از نظر اقتصادی یا اجتماعی به استرالیا کمک خواهید کرد. اگر شرایط زیر را داشته باشید، برای دریافت ویزای گلوبال تلنت واجد شرایط محسوب میشوید:
- در یک حرفه، ورزش، هنر، زمینه تحقیقاتی یا دانشگاهی در سطح جهانی شناختهشده هستید.
- از یک معرف، نامه حمایت (Nomination) دارید. معرف میتواند یک شهروند استرالیا، مقیم دائم استرالیا، شهروند نیوزیلندی واجد شرایط، یک سازمان استرالیایی مشهور در زمینه مشابه با شما یا یک گروه استرالیایی در زمینه مشابه با شما باشد.
- از نظر بهبود اقتصادی، توسعه اجتماعی، غنای فرهنگی و دستاوردهای بینالمللی برای استرالیا مفید هستید.
- در تخصص خود یکی از بهترینها هستید و در ۲ سال اخیر در این زمینه شهرت دارید.
- اگر ویزای ۴۹۴ یا ساب کلاس ۴۹۱ را دارید، قبل از درخواست ویزای ۸۵۸ باید حداقل ۳ سال آن ویزا را داشته باشید.
- باید بیانیه ارزشهای استرالیا (Australian Values Statement) را امضا کنید.
با داشتن این ویزا میتوانید اقامت دائم استرالیا را دریافت کنید، در این کشور کار و تحصیل کنید، برای استفاده از خدمات درمانی استرالیا (Medicare) ثبت نام کنید، اسپانسر بستگان خود شوید تا به استرالیا بیایند و اگر واجد شرایط باشید برای دریافت شهروندی این کشور اقدام کنید. هزینه دریافت ویزای گلوبال تلنت از ۴،۳۰۵ دلار استرالیا شروع میشود.
ویزای طرح توصیه نامه کارفرما (Subclass 186)
ویزای طرح توصیه نامه کارفرما (Employer Nomination Scheme Visa) به متخصصانی اعطا میشود که توسط کارفرمایان استرالیایی حمایت میشوند. این ویزا دارای ۳ مسیر اقامتی و مهاجرتی است که بسته به اینکه برای کدامیک از آنها واجد شرایط هستیدt میتوانید درخواست دریافت ویزا را ثبت کنید. ۳ استریم (Stream) ویزای ساب کلاس ۱۸۶ عبارتاند از:
- Direct Entry stream: این ویزا به نیروی کار ماهری که توسط یک کارفرما معرفی شده است اجازه میدهد بهطور دائم در استرالیا کار و زندگی کند.
- Labour Agreements Stream: این استریم نیز به نیروی کار ماهر اجازه میدهد که بهطور دائم در استرالیا کار و زندگی کند. زمانی میتوانید برای آن اقدام کنید که کارفرمای شما از قراردادهای کار بهرهمند باشد. قراردادهای کاری به کارفرماهای استرالیایی اجازه میدهند تا در صورت وجود کمبود نیرو، کارکنان خارجی را به استرالیا بیاورند.
- Temporary Residence Transition Stream: اگر قبلا ویزای کار موقت دیگری از ساب کلاسهای ۴۵۷ یا ۴۸۲ داشتهاید یا این ویزاها را دارید و میخواهید بهطور دائم در استرالیا بمانید این استریم برای شما مناسب است.
شرایط اقامت دائم استرالیا از طریق ویزای طرح توصیه نامه کارفرما
- یک اسپانسر واجد شرایط داشته باشید. شرایطی که لازم است کارفرما داشته باشد بسته به استریم ویزای ساب کلاس ۱۸۶ متفاوت است.
- شغل واجد شرایط داشته باشید. باید معیارهای ارزیابی مهارت را داشته باشید و شغلتان در لیست مشاغل ویزای کار استرالیا وجود داشته باشد تا کارفرما بتواند شما را برای ویزای ساب کلاس ۱۸۶ معرفی کند.
- کارفرما برای شما درخواست دهد. اگر شما و کارفرما دارای شرایط لازم هستید، کارفرما میتواند درخواستی را برای معرفی شما ثبت کند. این معرفی از طریق ImmiAccount و بسته به نوع ویزای کلاس ۱۸۶ توسط کارفرما انجام میشود.
- کارفرما مبلغی با عنوان Levy Fund را پرداخت میکند. اگر اسپانسر شما مبلغ Levy Fund را پرداخت نکند، وزارت امور خارجه استرالیا، درخواست اسپانسر را تایید نمیکند. میزان این مبلغ بسته به حجم معاملات کارفرما متفاوت است.
ویزای دائم مهارت منطقهای استرالیا (Subclass ۱۹۱)
ویزای دائم مهارت منطقهای استرالیا (Australia Permanent Skilled Regional Visa) یک ویزای کار دائم استرالیا است که به شما اجازه میدهد در این کشور بمانید و کار یا تحصیل کنید. اگر از قبل، ویزای استرالیا را داشته باشید و در منطقهای خاص از این کشور زندگی، کار یا تحصیل کرده باشید میتوانید برای دریافت ویزای ۱۹۱ درخواست دهید.
در این صورت، اگر معیارهای لازم را داشته باشید میتوانید شهروندی استرالیا را دریافت کنید. برای دریافت این ویزا باید حداقل ۳ سال در استرالیا درآمد مشمول مالیات داشته باشید.
ویزای مهاجرت با حمایت منطقهای (Subclass 187)
ویزای مهاجرت با حمایت منطقهای (Regional Sponsored Migration Visa) یکی دیگر از انواع ویزای کار استرالیا برای نیروی کار ماهر است. برای دریافت این ویزا لازم است از قبل با ویزای کاری دیگری در استرالیا زندگی کرده باشید و توسط همان اسپانسر معرفی شده باشید.
ویزای ۱۸۷ استرالیا به شما امکان میدهد تا وقتی که میخواهید در این کشور کار، تحصیل و زندگی کنید و در صورت داشتن شرایط لازم برای دریافت شهروندی استرالیا اقدام کنید. برای دریافت این نوع ویزای کار دائم استرالیا لازم است سن شما کمتر از ۴۵ سال باشد و مهارتها، تواناییها و سطح زبان انگلیسی مورد نیاز را داشته باشید.
ویزای منطقهای کارفرمای حامی نیروی متخصص (Subclass ۴۹۴)
ویزای منطقهای کارفرمای حامی نیروی متخصص (Australia Skilled Employer-Sponsored Regional Visa) نوعی ویزای کار استرالیا با حمایت مالی برای نیروی کار ماهر خارجی است. این ویزا به کارفرمایان استرالیایی امکان میدهد تا اسپانسر نیروی کار ماهر خارجی شوند و کمبود نیروی کار در منطقه را جبران کنند. ویزای ۴۹۴ استرالیا دارای سه استریم زیر است:
- Employer Sponsored Stream: برای این استریم، کارفرما میتواند شما را برای هر نوع شغلی معرفی کند، بهشرط اینکه شغل مورد نظر در لیست مشاغل ویزای کار استرالیا وجود داشته باشد.
- Labour Agreement Stream: این استریم برای آن دسته از نیروی کار ماهر است که توسط کارفرمایان دارای قرارداد کار معرفی شدهاند. قراردادهای کار بین دولت استرالیا و کارفرمایان تنظیم شدهاند.
- Subsequent entrant: این استریم برای شما نیست، بلکه برای اعضای خانواده شماست. اعضای خانواده شما با این استریم میتوانند پس از اینکه ویزای ۴۹۴ را دریافت کردید برای دریافت ویزای استرالیا و پیوستن به شما اقدام کنند.
ویزای مهارتی مستقل (Subclass 189)
ویزای مهارتی مستقل (Skilled Independent Visa) استرالیا یک ویزای دائمی و دارای دو استریم سنجش امتیازات (Points Tested) و شهروندان نیوزیلند است. همانطور که از نام آن مشخص است استریم دوم تنها مربوط به شهروندان نیوزیلندی است که قصد دریافت ویزای استرالیا را دارند. در استریم اول نیازی به معرفی شما از سوی یک کارفرمای استرالیایی نیست اما برای دریافت اقامت دائم استرالیا از طریق این ویزای کاری لازم است شغل شما در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد و از این کشور دعوتنامه دریافت کنید.
این دعوتنامه زمانی برای شما ارسال میشود که بتوانید امتیاز مورد نظر را در این سیستم کسب کنید. امتیاز لازم برای این برنامه مهاجرتی بر اساس سن، سطح زبان انگلیسی، وضعیت تاهل، تحصیلات و سابقه شغلی محاسبه میشود. برای دریافت ویزای کار ۱۸۹ استرالیا به حداقل ۶۵ امتیاز نیاز دارید. هر چه امتیاز بیشتری داشته باشید، شانس دریافت دعوتنامه برای شما بیشتر میشود. برای محاسبه آنلاین امتیاز استرالیا وارد لینک شوید.
ویزای مهارتی انتخابی (Subclass 190)
ویزای مهارتی انتخابی (Skilled Nominated Visa) که بهعنوان ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی نیز شناخته میشود به متخصصان، مجوز کار دائم در استرالیا را میدهد. اگرچه ارائه این ویزا نیز مانند ویزای کار ساب کلاس ۱۸۹ بر اساس امتیازبندی انجام میشود، فرق ویزای ۱۸۹ و ۱۹۰ استرالیا در این است که برای دریافت ویزای ۱۸۹ استرالیا نیاز به تاییدیه شغلی برای شما در این کشور وجود ندارد، اما برای دریافت ویزای ۱۹۰ باید یک کارفرما در استرالیا آماده استخدام شما باشد.
از سوی دیگر، ویزای ۱۸۹ برای متقاضیانی است که از سوی یک ایالت استرالیا معرفی نشدهاند و میتوانند در هر منطقه از این کشور کار و زندگی کنند. در مقابل، ویزای ۱۹۰ استرالیا برای متقاضیانی است که کاندیدای یک ایالت در این کشور هستند و زندگی و کار در یک ایالت خاص را ترجیح میدهند.
امتیازبندی ویزای ۱۹۰ نیز بر اساس سن، سطح زبان انگلیسی، وضعیت تاهل، تحصیلات و سابقه شغلی محاسبه میشود و کسب حداقل ۶۵ امتیاز ضروری است. علاوه بر این، در صورتی که موفق به دریافت این ویزای کاری استرالیا شوید لازم است حداقل ۲ سال در ایالتی که از شما دعوت کرده است، کار کنید.
ویزای سرمایهگذاری (Subclass 891)
ویزای سرمایهگذاری (Investor Visa) برای افرادی است که در استرالیا فعالیتهای تجاری و سرمایهگذاری انجام میدهند و به افراد اجازه میدهد بهطور نامحدود در استرالیا بمانند. برای اینکه بتوانید ویزای ۸۹۱ استرالیا را دریافت کنید لازم است دارای ویزای ساب کلاس ۱۶۲ باشید، کسبوکاری با سرمایه ۱.۵ میلیون دلار استرالیا به مدت ۴ سال در این کشور داشته و ۲ سال از ۴ سال گذشته را در استرالیا زندگی کرده باشید.
ویزای صاحبان کسبوکار (Subclass 890)
ویزای صاحبان کسبوکار (Business Owner Visa) برای کسانی است که در استرالیا صاحب کسبوکار هستند و اجازه اقامت دائم در استرالیا را به همراه دارد. برای دریافت ویزای صاحبان کسبوکار لازم است ویزای واجد شرایط داشته باشید و حداقل ۱۲ ماه از ۲ سال گذشته را با این ویزا در استرالیا زندگی کرده باشید. علاوهبر این، لازم است حداقل ۲ سال قبل از ارائه درخواست، مالکیت و مدیریت یک کسبوکار در استرالیا را به عهده داشته باشید.
۹ ویزای کار موقت استرالیا کداماند؟
نوع ویزا موقت | ویژگیها | هزینه (AUD) |
---|---|---|
ویزای منطقهای کارفرمای حامی نیروی متخصص (Subclass 494) | نیاز به حمایت کارفرما در مناطق کمجمعیت استرالیا، اقامت موقت ۵ ساله با امکان درخواست اقامت دائم پس از ۳ سال. | ۴,۲۴۰ |
ویزای مهارتی منطقهای موقت (Subclass 491) | اقامت موقت ۵ ساله در مناطق کمجمعیت، امکان درخواست اقامت دائم پس از ۳ سال. | ۴,۲۴۰ |
ویزای فارغالتحصیلان (Subclass 485) | مخصوص فارغالتحصیلان دانشگاههای استرالیا، اقامت موقت بین ۲ تا ۴ سال بسته به مقطع تحصیلی، امکان کار و اقامت موقت پس از تحصیل. | ۱,۷۳۰ |
ویزای دانشآموختگان ماهر (Subclass 476) | مخصوص فارغالتحصیلان رشتههای مهندسی از دانشگاههای معتبر، اقامت موقت ۱۸ ماهه با امکان کار در استرالیا. | ۴۲۵ |
ویزای فعالیت موقت (Subclass 408) | برای شرکت در رویدادها یا برنامههای خاص مانند فعالیتهای فرهنگی، ورزشی یا بشردوستانه، اقامت کوتاهمدت با امکان کار محدود. | ۳۲۵ |
ویزای موقت روابط بینالملل (Subclass 403) | مخصوص فعالیتهای کاری کوتاهمدت و فصلی در حوزههای مشخص، امکان اقامت محدود و موقت با توجه به پروژههای بینالمللی. | ۳۲۵ |
ویزای تخصصی اقامت کوتاهمدت (Subclass 400) | برای کارگران متخصصی که به مدت کوتاه نیاز به اقامت در استرالیا دارند، معمولاً برای پروژههای موقت و تخصصی. | ۳۲۵ |
ویزای کمبود نیروی ماهر استرالیا (Subclass 482) | نیاز به حمایت کارفرما، اقامت موقت بین ۲ تا ۴ سال با امکان درخواست ویزای دائم در صورت برآورده کردن شرایط. | ۲,۸۸۵ |
ویزای تجاری، کارآفرینی و سرمایهگذاری (Subclass 188) | مخصوص کارآفرینان و سرمایهگذاران که قصد ایجاد کسبوکار یا سرمایهگذاری در استرالیا را دارند، اقامت موقت با امکان درخواست اقامت دائم پس از موفقیت. | ۶,۲۷۰ |
اگرچه ممکن است ویزای کار دائم استرالیا گزینهای مطلوبتر برای مهاجرت کاری به استرالیا باشد اما اخذ ویزای کار موقت استرالیا نیز در بسیاری از شرایط میتواند به شما کمک کند که مسیر دریافت اقامت دائم این کشور را برای خود هموار کنید. در ادامه با انواع ویزای کار موقت این کشور آشنا میشویم.
ویزای دانش آموختگان ماهر (Subclass ۴۷۶)
ویزای دانشآموختگان ماهر (Skilled Recognized Graduate Visa) به شما کمک میکند که برای ۱۸ ماه در استرالیا کار، زندگی و تحصیل کنید اما لازم است مدرک خود را از دانشگاههای منتخب جهان دریافت کرده باشید. همچنین، مهم است سن شما زیر ۳۱ سال باشد و در ۲ سال اخیر، مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا یا پست دکترای یکی از رشتههای مهندسی عمران، سازه، شیمی، محیط زیست، برق و الکترونیک، مکانیک، تولید و کارخانه یا معدن و مواد را دریافت کرده باشید.
این ویزا قابل تمدید نیست و پس از ۱۸ ماه لازم است برای دریافت سایر ویزاهای کاری استرالیا اقدام کنید. علاوهبر این، لازم است مدرک زبان نیز داشته باشید و برای مثال مدرک آیلتس را کسب کنید.
ویزای مهارتی منطقهای موقت (Subclass ۴۹۱)
ویزای مهارتی منطقهای موقت یا Skilled Work Regional (Provisional) visa برای افراد متخصص و با مهارت بسیار بالاست که توسط یک ایالت یا منطقه استرالیا برای زندگی و کار در مناطق کمجمعیت این کشور انتخاب شدهاند. با داشتن این ویزا میتوانید ۵ سال در استرالیا بمانید و هر چند بار که بخواهید از کشور خارج شوید.
همچنین، پس از گذشت ۳ سال از دریافت این ویزا میتوانید برای اخذ اقامت استرالیا اقدام کنید. مانند انواع دیگر ویزا که بر اساس امتیازبندی اعطا میشوند، برای این ویزا نیز باید حداقل ۶۵ امتیاز کسب کنید تا دعوتنامه برای شما ارسال شود.
ویزای فارغالتحصیلان (Subclass ۴۸۵)
ویزای فارغالتحصیلان (Temporary Graduate Visa) استرالیا ویزای موقتی است که به دانشجویان بینالمللی امکان میدهد پس از اتمام تحصیل در این کشور کار و زندگی کنند. این ویزا دارای ۴ استریم است که شامل موارد زیر میشوند:
- Graduate Work Stream: این استریم برای افرادی است که تازه در استرالیا فارغالتحصیل شدهاند و میخواهند در یکی از مشاغل مورد نیاز این کشور مشغول به کار شوند. این مشاغل جزء بهترین شغل ها برای مهاجرت به استرالیا محسوب میشوند. مدتزمان این ویزا حداکثر ۱۸ ماه است.
- Post-Study Work Stream: با این ویزا میتوانید بسته به سطح مدرک تحصیلی خود، ۲ تا ۴ سال در استرالیا بمانید و کار، زندگی و تحصیل کنید.
- Second Post-Study Work Stream: پس از اینکه مدتزمان ویزای کاری شما از طریق Post-Study Work Stream به اتمام رسید میتوانید برای این استریم درخواست دهید و مدت اقامت خود را ۱ تا ۲ سال تمدید کنید.
ویزای فعالیت موقت (Subclass ۴۰۸)
با ویزای فعالیت موقت (Temporary Activity Visa) میتوانید برای انجام کارهای خاص بهصورت کوتاهمدت و موقت به استرالیا بروید. فعالیتهایی که به شما امکان میدهند ویزای کار موقت استرالیا از این طریق را دریافت کنید عبارتاند از:
- رویدادهای مورد تایید دولت استرالیا: برای شرکت در رویدادهایی که توسط دولت استرالیا تایید میشوند. تا زمانی که رویداد طول میکشد یا برای حداکثر ۴ سال باید در این کشور بمانید.
- برنامههای خاص: با این برنامه باید در استرالیا بمانید تا در یک برنامه خاص تایید شده شرکت کنید. برنامههای خاص میتوانند شامل Youth Exchange، برنامههای غنیسازی فرهنگی یا اجتماعی یا دستیاران زبان مدرسه باشند. با داشتن این ویزا میتوانید تا حداکثر ۱۲ ماه در استرالیا بمانید.
- فعالیتهای تحقیقاتی: با این ویزا میتوانید در پروژههای تحقیقاتی استرالیا مشارکت داشته باشید و به همراه خانواده خود تا ۲ سال در استرالیا بمانید.
- دعوت برای فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی: اگر برای رویدادهای جامعهمحور از جمله رویدادهای ورزشی دعوت شده باشید میتوانید به استرالیا بروید و همراه با خانواده خود حداکثر ۳ ماه در این کشور بمانید.
- فعالیتهای ورزشی: با این ویزا میتوانید در یک تیم استرالیایی بازی کنید، مربیگری کنید، آموزش دهید یا داوری کنید، همچنین همراه با خانواده خود تا ۲ سال در استرالیا بمانید.
- فعالیتهای سرگرمی: با این ویزا در صنعت سرگرمی از جمله فیلم، تلویزیون یا تولیدات زنده به عنوان مجری، یا عوامل تولید میتوانید کار کنید. میتوانید اعضای خانواده خود را نیز در درخواست ویزا بگنجانید و تا حداکثر ۲ سال در این کشور بمانید.
- خدمه قایق تفریحی: این ویزا به شما امکان میدهد تا ۱۲ ماه در استرالیا بهعنوان خدمه قایق تفریحی کار کنید.
- سازوکارهای مبادله: با این ویزا بهعنوان بخشی از برنامه تبادل کارکنان با یک سازمان استرالیایی به این کشور میروید و میتوانید تا ۲ سال در استرالیا اقامت داشته باشید.
ویزای موقت روابط بینالملل (Subclass ۴۰۳)
ویزای موقت روابط بینالملل یا Temporary Work (International Relations) Visa یک ویزای کار موقت استرالیا برای شرایط خاصی است که به بهبود روابط بینالمللی استرالیا کمک میکند. این ویزا نیز دارای استریمهای متعددی است که در ادامه با آنها آشنا میشویم:
- Government Agreement Stream: این استریم به افراد اجازه میدهد تحت شرایط و ضوابط توافقنامه دوجانبه میان دولت استرالیا و دولت یک کشور دیگر تا حداکثر ۲ سال در استرالیا کار کنند.
- Foreign Government Agency Stream: با این استریم میتوانید برای برخی فعالیتهای خاص به استرالیا بروید. برای مثال ممکن است بهعنوان معلم زبان خارجی یا نماینده یک آژانس دولتی خارجی تا حداکثر ۴ سال در استرالیا مشغول به کار شوید.
- Domestic Worker (Diplomatic or Consular) Stream: این استریم به افراد ۱۸ ساله یا بالاتر امکان میدهد تا در خانه شخصی که ویزای دیپلماتیک استرالیا را دارد کارهای خانگی را بهصورت تماموقت انجام دهند. درخواست اول برای این ویزا تا حداکثر ۱۲ ماه اعتبار دارد اما امکان تمدید آن نیز وجود دارد. ویزا از طریق این استریم هزینهای ندارد.
- Privileges and Immunities Stream: این استریم به شما امکان میدهد که در صورت داشتن امتیازات و مصونیتها تحت قوانین مربوطه به استرالیا بروید. تا زمانی که بهعنوان نماینده بینالمللی کار میکنید میتوانید در این کشور بمانید. ویزا از طریق این استریم نیز هزینهای ندارد.
ویزای تخصصی اقامت کوتاهمدت (Subclass ۴۰۰)
با این ویزا میتوانید در استرالیا کارهای کوتاهمدت و بسیار تخصصی انجام دهید. این ویزا برای شرایطی مناسب است که مهارتها، دانش یا تجربهای دارید که بهطور کلی در استرالیا موجود نیست. مدت اقامت با این ویزا حداکثر ۶ ماه است.
ویزای کمبود نیروی ماهر استرالیا (Subclass ۴۸۲)
ویزای کمبود نیروی ماهر استرالیا (Temporary Skill Shortage Visa) به کارفرمای استرالیایی اجازه میدهد که موقعیت شغلی خالی خود را با استخدام نیروی کار خارجی تکمیل کند. این امر زمانی مجاز است که کارفرما نمیتواند نیروی کار مورد نظر خود را از میان شهروندان استرالیا پیدا کند. این ویزای کار موقت استرالیا نیز دارای چند استریم است که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
- Short-term Stream: این ویزا به کارفرمایان امکان میدهد که کمبود نیروی کار خود را با استخدام نیروی کار ماهر خارجی جبران کند. این استریم برای مشاغل کوتاهمدت مورد نیاز استرالیا تعریف شده و مدتزمان آن ۲ تا ۴ سال است.
- Medium-term Stream: این استریم برای مشاغل دارای مدتزمان متوسط یا مشاغل بلندمدت تعریف شده است و به نیروی کار خارجی اجازه میدهد تا حداکثر ۴ سال در استرالیا کار کند.
- Labour Agreement Stream: این استریم برای کارکنان ماهری است که توسط کارفرمایان دارای توافقنامه کار معرفی شدهاند. مدتزمان ویزا از این طریق حداکثر تا ۴ سال است.
- Subsequent Entrant: این ویزا برای اعضای خانواده دارندگان ویزای ساب کلاس ۴۵۷ و ۴۸۲ است که میخواهند به دارنده ویزا بپیوندند. تا زمانی که ویزا معتبر باشد اعضای خانواده میتوانند در استرالیا بمانند.
ویزای تجاری، کارآفرینی و سرمایهگذاری (Subclass ۱۸۸)
با ویزای تجاری، کارآفرینی و سرمایهگذاری یا Business Innovation and Investment (Provisional) Visa میتوانید در استرالیا کسبوکار داشته باشید و آن را مدیریت کنید، فعالیتهای تجاری و سرمایهگذاری انجام دهید یا در این کشور کارآفرین باشید. این نوع از انواع ویزای کاری استرالیا دارای استریمهای متعدد است که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
- ویزای نوآوری تجاری (Business Innovation Stream): این استریم برای افرادی است که دارای مهارتهای کسبوکار هستند و به دارندگان آن امکان میدهد که در استرالیا یک کسبوکار جدید راه بیندازند یا یک کسبوکار را مدیریت کنند. با داشتن این ویزا میتوانید حداکثر ۵ سال در استرالیا بمانید. علاوه بر این، باید توسط یک سازمان دولتی ایالتی یا منطقهای استرالیا انتخاب شوید.
- ویزای سرمایهگذاری (Investor Stream): این ویزای موقت از شما میخواهد که حداقل ۲.۵ میلیون دلار استرالیا در این کشور سرمایهگذاری کنید تا بتوانید حداکثر ۵ سال در استرالیا بمانید. با این حال، باید توسط یک سازمان دولتی ایالتی یا منطقهای استرالیا انتخاب شوید.
- ویزای سرمایهگذاری کلان (Significant Investor Stream): این ویزای موقت برای افرادی است که حداقل ۵ میلیون دلار استرالیا در این کشور سرمایهگذاری میکنند و امکان ماندن در استرالیا تا حداکثر ۵ سال را فراهم میکند. انتخاب متقاضی توسط یک سازمان دولتی ایالتی یا منطقهای استرالیا صورت میگیرد.
- توسعه نوآوری کسب و کار (Business Innovation Extension Stream): استرالیا به دارندگان ویزای ساب کلاس ۱۸۸ از طریق استریم Business Innovation امکان میدهد که مدت اقامت خود را تا ۸ سال تمدید کنند.
- ویزای کارآفرینی استرالیا (Significant Investor Extension Stream): استرالیا به دارندگان ویزای ساب کلاس ۱۸۸ از طریق استریم Significant Investor امکان میدهد که مدت اقامت خود را تا ۴ سال تمدید کنند.
- سرمایه گذاری بسیار کلان (Premium Investor Stream): این ویزای موقت برای افرادی است که توسط کمیسیون تجارت و سرمایهگذاری استرالیا (Austrade) انتخاب شدهاند و حداقل ۱۵ میلیون دلار در این کشور سرمایهگذاری میکنند. مدتزمان اقامت از این طریق ۴ سال و ۳ ماه است.
- ویزای کارآفرینی استرالیا (Entrepreneur Stream): این استریم برای کارآفرینان نوپا در نظر گرفته شده است و مدتزمان اقامت ۵ ساله را فراهم میکند. با این حال، برای استفاده از این امکان باید توسط یک سازمان دولتی ایالتی یا منطقهای استرالیا انتخاب شوید.
مشاغل مورد نیاز در استرالیا ۲۰۲۴
در جدول زیر فهرستی از برخی مشاغل مورد نیاز استرالیا برای سال ۲۰۲۴ به همراه دستهبندیهای مرتبط آورده شده است. این مشاغل بر اساس تقاضای بازار کار و برنامههای مهاجرتی کشور استرالیا شناسایی شدهاند:
دستهبندی شغلی | مشاغل مورد نیاز |
---|---|
مهندسی | مهندس برق، مهندس مکانیک، مهندس عمران، مهندس شیمی، مهندس معدن، مهندس نفت، مهندس نرمافزار، مهندس ساخت و ساز |
فناوری اطلاعات (IT) | توسعهدهنده نرمافزار، تحلیلگر سیستمها، مهندس شبکه، متخصص امنیت سایبری، تحلیلگر داده، مدیر پروژه IT |
پزشکی و سلامت | پزشک عمومی، پرستار، دندانپزشک، داروساز، فیزیوتراپیست، روانشناس، کارشناس بیهوشی، کارشناس رادیولوژی |
ساخت و ساز | نجار، لولهکش، برقکار، کاشیکار، معمار، مدیر ساخت و ساز، متخصص تهویه مطبوع |
آموزش | معلم مدرسه ابتدایی، معلم زبان انگلیسی بهعنوان زبان دوم (ESL)، مدرس دانشگاه، مشاور آموزشی |
مالی و حسابداری | حسابدار، مشاور مالی، تحلیلگر اقتصادی، مدیر مالی، مشاور مالیاتی |
کشاورزی و دامداری | متخصص کشاورزی، دامپزشک، مدیر مزرعه، کشاورز، متخصص صنایع غذایی |
حمل و نقل و لجستیک | راننده کامیون، مدیر حملونقل، مدیر انبار، متخصص زنجیره تأمین |
گردشگری و مهماننوازی | مدیر هتل، سرآشپز، مهماندار، کارشناس خدمات مشتریان |
فنی و تکنسینها | تکنسین برق، تکنسین مکانیک، تکنسین ابزار دقیق، تکنسین سیستمهای خورشیدی و انرژیهای تجدیدپذیر |
بازاریابی و فروش | مدیر بازاریابی، مدیر فروش، تحلیلگر بازاریابی دیجیتال، مشاور روابط عمومی |
نحوه اپلای برای ویزای کار موقت استرالیا چگونه است؟
اگرچه برای اطلاع از نحوه دقیق اپلای برای هر یک از انواع ویزای استرالیا لازم است به وبسایت اداره مهاجرت استرالیا مراجعه کنید، در ادامه یک راهنمای مختصر در مورد مراحل درخواست ویزای کار موقت استرالیا ارائه کردهایم. با استفاده از این راهنما یک آشنایی کلی با نحوه مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای کار موقت پیدا خواهید کرد.
- نوع ویزای کاری که واجد شرایط آن هستید را مشخص کنید.
- مطمئن شوید که مهارتهای لازم برای اخذ ویزای مورد نظر را دارید.
- قبل از اینکه اپلای کنید مطمئن شوید که کارفرمای شما یک فرم گزینش یا اسپانسری را بهصورت آنلاین پر کرده است.
- فرم اپلای برای ویزای مورد نظر را تکمیل کنید.
- اطلاعات و مدارک لازم را همراه با درخواست خود ارسال کنید.
- هزینه درخواست ویزای کار موقت را پرداخت کنید.